محل تبلیغات شما

شرایط استفاده از انواع کود

در ابتدا باید بگوییم که برای داشتن یک کشاورزی موفق باید تمام فاکتور های رشد گیاه از جمله دما، نور، میزان نیازگیاه به آب، آفات، تغذیه و . را بشناسیم و تمام شرایط لازم را حدالامکان برای گیاه فراهم آوریم.شناختن تغذیه گیاه موضوع اصلی این پست است. باور غلطی وجود دارد که هر چه کود و تغذیه ی بیشتری به گیاه برسانیم میزان محصول گیاه نیز بیشتر خواهد بود. باید در نظر داشته باشید رشد کم گیاه و یا محصول دهی پایین تنها نشانه فقر خاک نیست و باید شرایط دیگر را نیز در نظر بگیرید.

اگر به یک خاک غنی میزان بیشتری مواد مغذی اضافه کنید علاوه بر تغییر نکردن سود آوری ممکن است برای گیاه مشکلاتی را نیز به وجود آورید. برای مثال اگر به خاکی که غنی از مواد نیتروژن دار است، کود حاوی مقدار زیادی نیتروژن اضافه کنید. باعث رشد آفات و هجوم ات می شود. یا اگر به خاک غنی از مواد معدنی مقدار نا مناسبی کود شیمیایی ماده مورد نیاز اضافه کنید. در مواردی می تواند باعث خشک شدن کامل گیاه شود.

خاک های اسیدی

خاک های اسیدی خاک هایی هستند که PH آن ها کمتر 7 بوده، میزان یون های هیدروژن (H) و آلومینیوم (Al 3 ) محلول خاک بسیار زیاد باشد. خاک های اسیدی در مناطقی که بارندگی زیاد بوده و موقعیت مناسبی برای شستشوی عناصر بازی (Ca ، Mg ، K، Na) وجود داشته باشد، تشکیل می شود.

در کشور ما با توجه به نوع اقليم غالب (خشک و نيمه خشک ) اين گونه خاک ها گسترش زيادى ندارند و تنها در قسمت هايى از شمال کشور (استان گيلان) که بيشتر به کشت چاى اختصاص دارد، يافت مى شوند. از آنجايى که بسيارى از کشورهاى جهان در مناطق پرباران واقعند، اين خاک تنوع و گسترش بيشترى دارد.

اثر ترکيبات آهکى در خاک هاى اسيدى

ترکيبات آهکى ترکيباتى هستند که داراى کلسيم بوده و به منظور افزایش PH خاک و  برطرف کردن اثرات سو  اسيديته خاک ( اصلاح خاکهاى اسيدی) مصرف مى شوند. زمان، مقدار و چگونگی مصرف آهک به عوامل متعددی بستگی دارد که کارشناسان مربوط تعيين می نمايند.

خاک های شور

خاک هایی هستند که املاح موجود در آنهابیشتر شامل کاتیون های غیرسدیمی مانند کلسیم (Ca) و منیزیم (mg) می باشد. PH این خاک ها کمتر از 8/5 و Ec آن ها بیشتر از میلی موس بر سانتیمتر می باشد.

علل شور شدن خاک ها

خاک ها ممکن است به دلايل مختلف، شور شوند که مهم ترين آن ها عبارتند از:

شور شدن مستقيم خاک از طريق آبيارى

 کليه آب هايى که در آبيارى مورد استفاده قرار مى گيرند کم و بيش داراى مقدارى نمک هستند.

در هر نوبت آبيارى مقدارى نمک همراه با آب وارد خاک می­شود.اگر مقدار نمکى که بدين وسيله وارد خاک شده است،از طريق شستشو خارج نشود، باعث شور شدن خاک می شود . اين نوع شور شدن در آب و هواى گرم و خشک و در شرايطی که از آبهاى شور در آبيارى استفاده شود تشديد می شود.

شور شدن از طريق آب زيرزمينى

 در شرايطى که سطح آب زيرزمينى بالا باشد، امکان تبخير مقدار قابل توجهى آب از اين منابع وجود دارد.آبی که از طريق نيروى کاپيلاريته به سطح خاک بالا آمده و از آنجا تبخير مى شود، نمک هاى خود را در خاک باقى گذاشته باعث شور شدن آن مى شود. جنس بستر و مصرف برخی از کودهای شيميايی نظير نيترات آمونيوم نيز می تواند در شوری خاک مؤثر باشد.

اصلاح  خاکهای شور

مناسب ترين روش برای اصلاح خاک های شور، آب شويی است. برای اين منظور املاح موجود در خاک را با محلول نمودن از عمق توسعه ريشه خاک خارج می کنند. بديهی است برای خارج نمودن پس آب شور، بايستی اقداماتی نظير ايجاد زهکش را منظور نمود.

 

شرایط استفاده از انواع کود

دلایل کمبود عناصر غذایی در گیاهان 

زمان آبیاری کاکتوسها

خاک ,آب ,شور ,های ,گیاه ,شدن ,شور شدن ,خاک های ,می شود ,آن ها ,اگر به

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پورتال نظام صنفی کشاورزی خراسان شمالی